Dasty boduje !

12.04.2014 18:00

Coursingová sezóna začala , kluci řádně natrénováno a tak jsme se 23.3.2014 vydali do Kralup nad Vltavou na první coursingový závod letošního roku Jarní Kralupy. Počasí bylo deštivé, organizace velmi pokulhávala a tak část psů včetně našeho Dastíka druhé kolo už neběžela , což byla velká škoda, protože po prvním kole s krásnými 183 body jsme doufali, že pokoříme soupeře :) Jenom dodám,že na 183 bodů nedosáhl v prvním kole žádný JRT s PP (více bodů měli pouze 4 psi z celkového počtu 64 psů)  Takže jsme byli náležitě pyšní , i když jsme dovezli nakonec jen 2.místo. Hrozně moc nás potěšil i Endy, který poslední dobou coursing nějak fláká, oba běhy doběhl a nevzdal to dokonce ani v druhým kole, kde měl poněkud přerostlou konkurenci v podání psa Big Scotty Carpentalis Moravian s "pouhými" , tuším,  38 cm! :) 

Díky tomu jsme ho nahlásili i na závod Medlánecký Sysel do Brna, který se konal 5.4.2014 . Po Jarních Kralupech jsme si zde spravili chuť, organizace jako vždy perfektní, ostatně jako vždy u Českého psa :) , počasí taky vyšlo báječně a navíc Dasty odváží domů pohár s 1. místem v kategorii JRT mix a krásných 348 bodů (více bodů měli pouhý 2 psi z celkového počtu 63 psů !  ) Endy tentokrát nedoběhl. I když za živým zajícem je schopný pelášit kilometr, jen se za ním práší, u střapce je moc faktorů, které určují, zda poběží. Škoda, že u nás není povolen open field coursing :)) 

No a aby toho nebylo málo, vystřihli jsme si hned další závod Galloway Cup, tentokrát v Roupově u Plzně, který se konal 12.4.2014, odkud Dasty odváží bronz . Tento závod byl obzvlášť zajímavý, přibyla nová a velmi silná konkurence ! Uvidíme,zda si s ní v některých z příštích závodů poradíme.